Výhody pre zamestnancov


Overte si zostatok na Vašej stravovacej karte kedykoľvek!             

           

  • Máte ECOstravenky a neviete, kde ich minúť? Vyhľadajte akceptačné miesta v našom zozname prevádzok.       
  • Či si potrebujete jednoducho overiť zostatok na Vašej stravovacej karte
  • Chcete nám odporučiť Vašu obľúbenú reštauráciu či obchod?                        
  • Máte otázky ohľadne stravovania zamestnancov, či týkajúce sa našich produktov?                        

                                                
Výhody straveniek pre zamestnancov                        

  • Zamestnávateľ hradí minimálne 55 % z nominálnej hodnoty stravného lístka.
  • Stravný lístok nepodlieha dani z pridanej hodnoty.                        
  • Stravné lístky môže zamestnanec dostať aj za dovolenku a ospravedlnenú neprítomnosť v práci.                        
  • Pri pracovných cestách trvajúcich 5 až 12 hodín má zamestnanec nárok na stravný lístok vo výške až 4,50 €.                        
  • Využitie stravných lístkov na nákup teplého jedla v reštaurácii, donáške jedál alebo kúpu potravín v najväčších obchodných reťazcoch.                        

                        
                        
Legislatíva 
Na základe opatrenia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR s účinnosťou od 1. novembra 2014 má zamestnanec nárok na stravný lístok v minimálnej hodnote 3,38 €. Maximálna hodnota gastrolíska je 4,50 €. Zamestnávateľ je zo zákona povinný zamestnancovi prispievať minimálne 55 % z hodnoty gastrolístka.                        
                        
Nárok na stravný lístok          

                        
Výška stravných lístkov pri služobných cestách v SR                        

                

                        
Platnosť stravných lístkov 
Všetky stravné lístky z emisie 2017, ktoré neboli využité do dátumu splatnosti, môžete vymeniť za nové až do 15. 2. nasledujúceho roka.

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.