Trendy v gastronómii pre rok 2018

Zdroj:http://www.cookinglight.com/

 

Aké nové trendy v oblasti gastronómie prinesie rok 2018? Pozrite sa spolu s nami, načo sa pripraviť, aby vaša reštaurácia mohla kráčať spolu s rokom 2018 a nezaostávala.  

 

Dôkladná práca s mäsom

Stále viac a viac stravníkov dbá na jeho kvalitu a pôvod. Chcú vedieť všetko o tom, ako bolo vyprodukované, o farmároch,... Rok 2018 prinesie taktiež efektívnejšie zužitkovanie mäsa, a to v zmysle využitia takmer každej jeho časti, na elimináciu odpadu z neho.

 

Zdroj: https://www.thecornishfoodboxcompany.co.uk/

 

Ešte väčšia lokálnosť

Vypestované vo vašom regióne, meste či dokonca vo vašej reštaurácii? Síce nie všetko je možné vypestovať si samostatne, túžba zákazníkov po lokálnych produktoch naďalej rastie a tak nám rok 2018 prinesie ešte väčšiu lokálnosť ako minulé roky. 

 

Zdroj: https://expertbeacon.com/

 

Jednoduchosť

Čo najmenej použitých ingrediencií, jednoduchý dizajn jedla na tanieri, inšpirácia tradičnými a osvedčenými receptmi. V jednoduchosti je krása. Aj takto bude vyzerať rok 2018 v reštauráciách.

 

Zdroj: https://www.timeout.com/

 

Od farmárov na tanier

Rozvíjanie spolupráce medzi reštauráciami a lokálnymi farmármi prinesie na naše stoly kvalitné a čerstvé suroviny a navyše, vaši zákazníci  si budú istí ich pôvodom.

 

Zdroj: https://www.videoblocks.com/

 

Čisté menu

Zachovanie primárnych ingrediencií a nutričnej vyváženosti jedál. Uvažovať o jedle ako o lieku, s ohľadom na vysoký obsah vitamínov, minerálov a probiotík. Zdravé a čerstvé prílohy sa budú nachádzať takmer pri každom jedle. Práve to z neho robí čisté menu.  Rok 2018 bude plný zdravých jedál na vašich tanieroch. 

 

Zdroj: https://www.videoblocks.com/

Rastlinná strava

Rok 2018 najviac zmení rastlinná strava na tanieri. Stále viac a viac ľudí vyhľadáva vegánsku stravu a tento rok bude možno ten, ktorý zmení jedálne lístky a rozšíri ich aj o ponuku jedál pre vegánov. 
Trendom roka bude taktiež nahrádzanie klasických príloh ako, sú cestoviny, ryža, či pečivo, čerstvou zeleninou.  


Zdroj: http://www.independent.co.uk/

 

Autor: Nikola Jurkaninová

Zdroj: https://magazin.storyous.com/cz/trendy-pro-rok-2018-co-nas-ceka-v-gastronomii/

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.