Tipy, ako znížiť náklady v reštaurácii na minimum

 

Prišli ste pri pohľade na stav bankového účtu na to, že nastal čas šetriť? Ako legálne znížiť náklady v podnikaní? Prečítajte si naše nasledujúce rady a inšpirujte sa.

 

 

Minimalizácia prevádzkových nákladov

E-mailová komunikácia

Okrem šetrenia životného prostredia znížite aj náklady. Snažte sa komunikovať čo najviac elektronicky a vynechajte papierovú formu. Ušetríte papier, čas a taktiež aj poštovné.

Nákup použitého zariadenia

Kúpou zariadenia „z druhej ruky“ ušetríte značnú časť finančných nákladov. Sledujte aktívne rôzne bazáre a aukcie a nájdite si zaujímavý produkt, či už sa bude jednať o kúpu počítača alebo napríklad umývačky, je na vás.

Softvér zdarma

Získaním softvéru zdarma nemyslíme jeho nelegálne stiahnutie. Veľa výrobcov operačných systémov zahŕňa do svojej ponuky aj obmedzené verzie produktu a na vás je zvážiť, či je nutné zakúpenie plnej verzie alebo si vystačíte aj s obmedzenejšou.

 

Finančne nenáročná reklama

Prilákajte zákazníkov cenou

Netlačte zbytočne propagačné letáky s cenami. Vystavte si pred reštauráciu tabuľu, ktorú kreatívne ozdobte a napíšte na ňu tie najlepšie ceny, zľavy akcie. S pridaním milého vtipu alebo výroku zaujmete a prilákate stravníkov.

Pomoc od zákazníkov

Ak stravníkom ponúknete chutné jedlo, napíšu o reštaurácií skvelé hodnotenie. Nechajte im na to priestor a zabezpečte, aby mali možnosť vyjadrenia či už na vašej stránke alebo na facebookovom profile.

 

Znížte mzdové náklady

Zamestnanci na dohodu

Zamestnajte pracovníkov na základe dohody o vykonaní práce/pracovnej činnosti alebo dohody o brigádnickej práci študentov. Značné zníženie nákladov predstavuje odvodové zaťaženie, ktoré je podstatne nižšie v porovnaní so zamestnaním pracovníkov na trvalý pracovný pomer.

Zamestnanie absolventov

Absolventi u vás nadobudnú cenné pracovné skúsenosti a vy získate pracovníkov bez väčších nákladov.

Absolventská prax je spolufinancovaná z európskeho projektu zamestnanosť a sociálna inklúzia (kryje 85 % nákladov).

 

Využívajte internet

Online marketing

Komunikujte pravidelne prostredníctvom sociálnej siete so svojimi stravníkmi. Informujte ich o aktuálnych akciách, zľavách a pripravovaných udalostiach. Buďte aktívny, aby o vašej reštaurácii vedelo čo najviac ľudí.

Diskusia

Komunikujte so stravníkmi prostredníctvom diskusného fóra zverejneného na vašej stránke alebo na facebooku. Dovoľte im ohodnotiť vás a spravte si takto reklamu zadarmo.

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.