Superpotravina - avokádo

Výhody využívania avokáda v kuchyni

  • Dostupné v obchodoch po celý rok.
  • Možnosť zakúpiť aj zrelé avokáda na okamžitú konzumáciu - označené nálepkou “Ready to eat”.
  • Je veľmi zdravé - obsahuje dôležité vitamíny, minerály a bielkoviny. Znižuje hladinu cukru, podporuje metabolizmus a zásobuje vitamínmi nervové a mozgové bunky.

  

 

Tipy

  • Avokádo je zrelé vtedy, ak je mäkké, v prípade, že je vaše avokádo ešte tvrdé, nechajte mu 2 až 3 dni, kým nedozreje.
  • Kôstku nevyhadzujte, obsahuje významné antioxidanty. Pomletú môžete pridať do vášho smoothie či omáčky.
  • Využitie: Avokádo môžete využiť na prípravu šalátov, ako predjedlo vo forme nátierok či ako dip. Dá sa zapekať a takisto sa z neho dá pripraviť aj polievka, no nie je určené na dlhé tepelné úpravy, takže opatrne.

 

 

Sledujte náš blog aj naďalej. V ďalších článkoch pre vás pripravujeme recepty a inšpirácie na využitie tohto vzácneho aztéckeho ovocia.

zdroj: www.catalogues.metro-group.com

 

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.