Skvelý názov, ešte lepšia chuť! Rozhovor s Elou, autorkou blogu Zo srdca do hrnca

Mrveničkový koláč s tvarohom a čučoriedkami - recept TU

 

Prinášame rozhovor s ďalšou z rebríčka súťaže Bloger roka 2017, čerstvá mamička Ela Krídlová je povolaním lekárka. Popri tom sa vždy príjemne odrelaxuje varením a tvorením blogu s úžasnou vizualizáciou a atraktívnym názvom Zo srdca do hrnca. Šarm a charakter, ktoré vkladá do svojich článkov inšpiruje množstvo čitateľov, ktorí sa jej v súťaži odmenili svojím hlasovaním. My sme sa úspešnej blogerky opýtali, ako taký blog vlastne vzniká a čo by poradila budúcim adeptom na blogovanie v tejto oblasti.

 

1. Ako vznikalo Vaše blogovanie? Čo bolo Vašou inšpiráciou?

Už odmalička som mala vzťah k písaniu textov, na základnej škole som pre spolužiakov vydávala vlastný časopis, neskôr napísala knižku. V kuchyni som babke pomáhala pri pečení tradičných koláčov a vďaka našej záhrade sme celý rok vedeli zúžitkovať vlastnú úrodu. Tento vzťah k poctivému domácemu vareniu a pečeniu mi ostal doteraz a prerástol v záujem o spoznávanie svetovej gastronómie a skúšanie nových receptov. Blog "Zo srdca do hrnca" som založila pôvodne ako databázu receptov pre seba a svojich známych, ktorým som často svoje recepty preposielala. Postupne sa blog šíril ďalej a získal si svojich čitateľov.

 

2. Dostali ste sa do top umiestnenia v  hodnotení Bloger roka v kategórii Gastronómia. Čím ste si to podľa Vás zaslúžili? Čím sa podľa Vás odlišujete od ostatných blogerov?

Na Slovensku je veľa krásnych a hodnotných foodblogov, s mnohými blogermi sa vďaka našej spoločnej záľube poznáme aj osobne. Každý bloger má vlastný jazyk a prostredníctvom textu, fotiek či videí si  získava svojich čitateľov. Od začiatku som sa na blogu snažila dať dôraz na kvalitný obsah. Mám veľmi rada indické jedlá a tak u mňa nájdete aj recepty inšpirované práve touto kuchyňou. Všetky recepty na blogu som sama pripravila a častokrát ladila, kým som bola spokojná. Postupne som od čitateľov začala dostávať pozitívnu spätnú väzbu. Utvrdilo ma to v tom, že ak sa niečo snažíte robiť naozaj zo srdca a venujete tomu množstvo voľného času, vráti sa vám to v podobe dobrého pocitu zo sebarealizácie a pozitívnej energie od návštevníkov blogu.

 

3. Aký vzťah máte k vareniu?

Okrem ozdravených receptov na koláče a poctivé dezerty mám na blogu aj pestré šaláty, polievky a hlavné chody. K vareniu mám teda jednoznačne pozitívny vzťah a v kuchyni som ako ryba vo vode. Stretnutia s rodinou či priateľmi sa vždy snažím obohatiť niečím dobrým z vlastnej kuchyne. Varenie pre mňa neznamená len samotný akt prípravy jedla. Je to aj o inšpiráciách, ktoré nájdem pri nakupovaní na trhu, o spoznávaní nových surovín, či o objavovaní gastronómie na cestách. A napokon, aj o láske sa vraví, že ide cez žalúdok :)

 

4. Robíte popri blogovaní aj iné zamestnanie? Ak áno, aké?

Povolaním som lekárka, mám atestáciu z rehabilitácie. Blog som si založila popri práci a od začiatku bol pre mňa príjemným relaxom pri krásnej, ale častokrát náročnej medicínskej praxi. Okrem potrebných vedomostí a pravidelného štúdia si aj táto práca s ľuďmi vyžaduje veľa nasadenia, energie a nadhľadu. Stávalo sa mi, že som domov prišla vyžmýkaná ako citrón. Okrem športovania som si teda aj prostredníctvom experimentovania v kuchyni dobíjala svoje baterky. Aktuálne som však čerstvá mama na materskej a najviac času venujem milovanému synčekovi.

 

5. Čo by ste poradili budúcim blogerom všeobecne, Vaše motto v blogovaní?

Asi to nie je nič nové, že ak chce niekto blogovať, tak nech začne pri svojich záľubách a témach, ktoré v prvom rade zaujímajú jeho samého, ku ktorým má vzťah a bude ochotný ich spracovaniu obetovať hodiny svojho voľného času a spánku :) . Blogovanie má byť pre autora v prvom rade bava a relax a pridanú hodnotu pre svojich čitateľov prinesie len tak, že bude písať o témach, v ktorých je doma a v ktorých má chuť sa neustále vzdelávať. Ja svojím blogom povzbudzujem ľudí, aby sa nebáli variť poctivé jedlá, investovali do kvalitnejších surovín a užili si ako kreatívne chvíle v kuchyni, tak aj stretnutia s najbližšími pri spoločnom stole.

 

Blogerka Ela Krídlová

Ľahký zemiakový šalát so špargľou - recept TU

Čokoládový cheesecake - recept TU

Domáca granola - recept TU

Pečené kuracie kúsky s paradajkami a paprikou – recept TU

Krémové krevetové karí - recept TU

Kontakt

Webová stránka: http://www.zosrdcadohrnca.sk/

Facebook: https://www.facebook.com/zosrdcadohrnca/

Autor: Mária Mauritzová

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.