Rady ako pripraviť špičkové jedlo

 

Otočenie steaku pri opekaní

Ak mäso ostane na panvici príliš dlho, kôrka bude veľmi tuhá a mäso vnútri suché a mdlé. Na to, aby sme zistili, či je mäso vhodné na otočenie, jemne zatraste panvicou. Ak mäso začne kĺzať, je čas ho otočiť.

 

Ako zistiť, či je vajce čerstvé

Ak vhodíte vajce do pohára so studenou vodou a klesne na dno, znamená to, že je čerstvé. Ak ostane v strede je stále použiteľné, no staré asi 2 týždne. Ak vajce pláva na hladine, je staré a nemali by ste ho používať.

 

Syr až nakoniec

Ak pridáte pri pečení syr na pokrm hneď nazačiatku, bude v rúre horieť a vytvorí tvrdú kôrku. Najlepšie je syr podávať na jedlo približne 5 minút pred jeho vybratím.

 

Grilovanie rýb s citrónom

Rez citrónu položte medzi rošt grilu a rybu. Mäso dostane sviežu chuť a nebude sa lepiť na rošt ani rozpadávať.

 

Opekanie mäsa

Ak pripravujete soté, nedávajte na panvicu naraz veľa kúskov mäsa. Ak sa kúsky dotýkajú, mäso sa neopeká, ale varí. Mäso následne pustí šťavu a vo vnútri bude suché a tvrdé. Opekajte mäso postupne alebo na väčšej panvici, aby mal každý kúsok svoje miesto.

Zdroj:https://www.interez.sk/11-chytrych-rad-vdaka-ktorym-vase-jedlo-zo-spickovej-restauracie/

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.