ENAK je mladé štýlové bistro a reštaurácia v meste Trnava

 

ENAK je mladé štýlové bistro a reštaurácia prinášajúce do Trnavy nové chute a jedlá inšpirované juhovýchodnou Áziou. Hlavné jedlá v sebe nesú kúsok exotiky so zaujímavými kombináciami chutí a sú pripravované vždy z čerstvých surovín autentickým spôsobom.

 

Enak bistro & restaurant je dielom dvoch mladých cestovateľov – Matúša Janderlu a Andrei Hrubcovej. Počas svojich ciest po juhovýchodnej Ázii sa zamilovali do tradičného jedla tohto vzdialeného kúta sveta. Matúš a Andrea sa, aj napriek tomu, že žijú v Piešťanoch, rozhodli otvoriť malé bistro v centre starej Trnavy. Značnú zásluhu na tom určite má aj stále rozvíjajúce sa mesto, či už kultúrne alebo ekonomicky, ale najmä mladým sviežim duchom. Počas svojich spoločných ciest navštívili miesta ako Bali, Thajsko, Vietnam a Singapur. V každej krajine, resp. ich tradičnej kuchyni ich oslovilo iné jedlo, ktoré si “so sebou priniesli domov”, aby ste si ho mohli vychutnať aj vy.

 

 Nové chute a jedlá inšpirované juhovýchodnou Áziou priamo v Trnave

 

1. Ako vznikalo vaše podnikanie? Čím/ Kým ste sa inšpirovali?

Inšpiráciou pre bistro, boli naše cesty po Ázii, kde sme mali možnosť ochutnať všetky autentické chute Ázie.

 

2. Čím ste originálni, napríklad v menu alebo vo vašich službách?

Našim zákazníkom sa snažíme ponúknuť chutné a kvalitné jedlo, niekoľko druhov výberovej kávy a samozrejme nemôže chýbať aj niečo sladké – RAW dezerty. Varíme z čerstvých surovín, nepoužívame žiadne polotovary. Každé jedlo, každý recept z tradičnej Ázijskej kuchyne  sme si prispôsobili našim chutiam. A dúfame, že jedlo bude pre zákazníkov chutné, čiže ENAK /znamená chutný po Indonézsky :-)

 

3. Ako dlho je prevádzka otvorená a prečo práve v týchto priestoroch?

Otvorili sme asi pred dva a pol rokom. Bola to úplná náhoda, že sme sa ocitli práve v Trnave a práve v týchto priestoroch. :-)

 

ENAK šalát: Zeleninový šalát s kuracím mäskom (alebo tofu) marinovaným v teriyaki omáčke a korenistým dipom 

 

červené THAJSKÉ HOVÄDZIE curry s jazmínovou ryžou

 

4. Je ťažké začať podnikať na Slovensku?

Podnikáme už veľmi veľa rokov, no v tomto odvetví sme „nováčikovia“.  Podnikanie vždy bolo a aj vždy bude ťažké a nielen na Slovensku. Nejde o to, kde podnikáte, skôr o to, čo môžete ponúknuť a v akej kvalite daný produkt/službu ponúknete zákazníkom. Dnes je nevďačná doba, keďže sú všetci odborníci na všetko. 

 

5. Používate aj suroviny od lokálnych dodávateľov, Bio kvalite alebo vlastné vypestované suroviny?

Pre nás je priorita používať kvalitné suroviny, a samozrejmosťou je spolupráca s lokálnymi dodávateľmi. No dovážame tovar aj priamo z Vietnamu, či Thajska.

 

Ryžové teriyaky sushi burgre 

 

TOM YUM krevetová polievka s mušľami, hlivou, koriandrom a ryžovými rezancami

 

6. Aké sú vaše plány do blízkej aj vzdialenej budúcnosti?

Plánujeme pracovnú cestu do Bangkoku a Singapuru aj s našimi šikovnými kuchármi, zúčastniť sa kuchárskych školení, aby sme sa zdokonalili v ázijskej kuchyni a mohli tak našim zákazníkom ponúknuť skvelé a autentické jedlo.

 

7. Aké je  Vaše motto v podnikaní?

 Robiť to najlepšie ako vieme. :-)

 

Ponuka RAW koláčikov

 

Zdravý RAW koláčik je správnou voľbou po kávičke

 

8. Budeme radi keď pridáte ďalšie Vaše názory na aktuálnu gastro situáciu?

Slovenská gastronómia a služby v gastro sú na žalostnej úrovni. Ale pomaly sa to zlepšuje.

 

Kde ich nájdete:

Halenárska 10, Trnava

Tel: 033/558 37 46

Email: info@enak.sk

Web: http://enak.sk/

Facebook: https://www.facebook.com/enakbistro/

Instagram: https://www.instagram.com/enak_bistro/

Autor: Lenka Vidumská

 

 

 

 

 

 

 

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.