Ako prvé Bistro v Košiciach začali pripravovať domácu granolu. Aká bola ich ďalšia filozofia?

Ochutnajte naozaj zdravé jedlá, zaujímavé krémové polievky, lahodné raw dezerty a kvalitnú kávu. Kvalita produktov je pre nich prvoradá. :-)

 

1.Ako vznikalo vaše podnikanie? Čo bolo vašou inšpiráciou?

Do formovania Dobrého Bistra sme vstúpili po prvom roku jeho fungovania, kedy sme ako vtedajší zákazníci cítili, že filozofia a príbeh Dobrého Bistra majú veľký potenciál rozvoja. Inšpiráciou nám boli podniky v Prahe, kde jeden zo spolumajiteľov dlhé roky žil.

 

2.Čo považujete za vaše súčasné silné stránky? Čím ste výnimoční?

Dokonalou jednoduchosťou. Snažíme sa prinášať tradičné receptúry v kombinácii s novými surovinami. Dôležité pre nás je tiež zachovať charakter bistra, čo znamená rýchle občerstvenie, preto sa u nás ľudia obyčajne naobedujú do 25 min. Vždy vychádzame zo sezónnych surovín, nemáme mrazničky, 95% surovín, ktoré nakupujeme skončí do 2 dní na tanieri. Máme vlastnú záhradu s bylinkami, lokálneho dodávateľa medu, pečiva aj slovenských rýb.

 

Dokonalo jednoduché - sídla na Garbiarskej 14 v Košiciach

 

3.Aké to bolo na začiatku?

Do fungovania sme vstúpili po prvom roku života nášho bistra, a teda do rozbehnutého biznisu. Veľa vecí sme prijali, pretože nastavené to bolo správne, no samozrejme aj naše začiatky boli ťažké. Práca s ľuďmi, nastavenie procesov, nové nápady, a to všetko tak, aby náš zákazník nič nepoznal a ten nový si k nám našiel cestu. Ešte aj dnes, rovnako ako na začiatku, sa snažíme pristupovať k veciam s veľkým rešpektom, nakoľko nie sme odborníci na gastronómiu, ale sme veľkí fanúšikovia a nadšenci dobrého jedla.

 

4.Používate aj suroviny od lokálnych dodávateľov, Bio kvalite alebo vlastné vypestované suroviny?

Veľmi poctivo si vyberáme našich dodávateľov, ale žiaľ po skúsenosti, kedy jedna známa slovenská farma podvádzala pri pôvode svojich produktov, sme veľmi opatrní na lokálnych dodávateľov. Chceli sme ísť cestou len slovenskej produkcie, žiaľ nie vo všetkom vieme našim hosťom ponúknuť takú kvalitu zo slovenských zdrojov, ako by sme chceli. V rámci našej ponuky nájdete prevažne slovenské produkty, autentické vína zo Slovenska či zaujímavé Bio produkty v našom shopíku.

 

Dobré raňajky - každý deň až do 11.hod Napríklad aj takýto kváskový chlieb s avokádom a strateným vajíčkom

 

 Čerstvo napečený špaldový chlieb s trhaným mäsom a cibuľové krúžky.

 

 

5.Čo plánujete najbližšie pre Vašich zákazníkov?

Každý mesiac máme dve degustačné akcie. Prvá: Dobré Soirée, kedy párujeme naše jedlá k vybraným vínam a dávame tak priestor našim dodávateľom z vinoték k vlastnej prezentácii. Druhá: Mystery večera, kedy si buď pozveme zaujímavých hostí – šéfkuchárov, ktorí u nás varia degustačné menu alebo s našim tímom kuchárov postavíme večerné menu tak, že o ňom zákazníci nevedia a sami tak v priebehu večera poznávajú chute. V týchto akciách budeme pokračovať aj v roku 2018. Na december pripravujeme Vianočné hody (týždeň pred Vianocami) a 15.decembra Deň slovenskej kuchyne, kedy budeme podávať domáce pirohy, šúľance a halušky. Opäť v netradičnom prevedení pri rešpektovaní sezónnych surovín.

 

6.Čo by ste poradili budúcim podnikateľom všeobecne, Vaše motto v podnikaní?

Ak si nebudujete vlastný sen, niekto iný si vás najme, aby ste budovali ten jeho. Naša rada je jednoduchá, veľa cestujte, poznávajte krajiny, ľudí a potom si nájdite, to čo vás bude baviť a bude mať svoje publikum. Úspech príde postupne, treba byť trpezlivý a vytrvať. :-)

 

Nezabúda sa ani na ryby :-)

 

Špaldova lokša s morčacím mäsom a tatarák z kuriatok + domáca majonéza. #dobrebistro

 

Zelený ľadový & Čierny ľadový Asam.  #icetea

 

Chutné cappuccino v Dobrom Bistre!

Filozofia Dobrého Bistra

 

1. Ako prvé Bistro v Košiciach začali pripravovať domácu granolu. V trstinovom sirupe zapečené ovsené vločky s orechami a sušeným ovocím, podávané s jogurtom alebo mandľovým mliekom.

 

2. Každú mliečnu kávu vedia pripraviť v bezlaktózovej verzii, z mandľového mlieka. Chccú rozvíjať kultúru kávy, preto servírujú iba espresso zo 100% arabiky.

 

3. Na prípravu pokrmov využívajú olej z hroznových jadier, kokosový olej alebo panenský olivový olej.

 

4. Nepoužívajú vajíčka z klietkového chovu, pretože veria v prirodzený životný cyklus sliepok, a ak žijú spokojnejšie, pretavuje sa to aj do energie vajíčok.

 

5. Nenájdete u nich žiaden biely (repný) cukor. Sladia výhradne agáve sirupom, alebo trstinovým cukrom. Lokálny med používajú iba v pokrmoch, kde je to jasne napísané, a teda v prípade alergie na med sa nemusíte obávať.

 

6. V ponuke prezentujú aj kvalitné dezerty z poctivých surovín, ktoré pre vás pripravujú v bezlepkovej, bezlaktózovej, vegánskej forme alebo dezerty podľa RAW filozofie.

 

 

Dobré Bistro - dokonalo jednoduché 

Nájdete ich:

Garbiarska 14 , Košice

tel.: 0948 630 312
email: info@dobrebistro.sk
web: www.dobrebistro.sk
fb.com/dobre.bistro.kosice

 

Autor: Lenka Vidumská

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.