Smoothies už nie sú iba trend, ale aj dôležitý benefit pre zamestnancov či marketingový nástroj

1. Popíšte nám, čomu sa venujete. Aký je váš príbeh?

Volám sa Michaela Ježíková a som zakladateľkou Ham-pi konceptu – životný štýl, ktorý dodáva energiu, založený najmä na zdravých smoothies, zdravých raňajkách, po ktorých sa cítime dobre. Najprv som si kúpila pre seba profesionálny mixér a začala mixovať smoothies pre seba a moju rodinu. Zistila som, že sa nám zlepšilo trávenie, vlasy, pleť, nechty a začala som smoothies odporúčať svojim známym, ktorí však nemali čas, tak ma požiadali, aby som smoothies vyrábala pre nich, tak sa mi rozbehli smoothies donášky. Neskôr som sa zamerala na firmy – firemné donášky smoothies, ktoré robím doteraz alebo workshopy, kde učíme ako si správne vyrobiť vlastné smoothies, Šťavy, prípadne robíme smoothies obrandované v eko flašiach pre konferencie, semináre kongresy, ktoré sú skvelým lákadlom ku výstavnému stánku. Tiež sme si vyskúšali aj otvorenie fresh baru, aby sme sa priblížili verejnosti, ale keďže bol zle umiestnený, tak sme sa zamerali iba na služby pre firmy.

 

2. Prečo ste sa rozhodli zmeniť životný štýl a začať so smoothie?

Zúčastnila som sa niekoľkých kurzoch, kde odporúčali konzumáciu smoothies a to ma ovplyvnilo, vyskúšala som ho na sebe, dnes už je to piaty rok a nedám naň dopustiť. Správne namixovaný smoothie je pre mňa najlacnejší spôsob prevencie proti chorobám. Šetrne čistí hrubé črevo, ale doplnený o chlorofyl zo zelenej listovej zeleniny či o semienka vie náš organizmus prečistiť, prípadne doplniť vitamíny, minerály a ostatné dôležité látky pre správne fungovanie organizmu. Keď sa cítim, že na mňa niečo lezie, doplním smoothie o tzv. superpotraviny (spirulína, raw kakaový prášok, semienka, ...) a po pár minútach sa cítim lepšie, príroda je silná.  Tenké črevo si ľahko berie výživné látky zo smoothies, pretože je už rozmixované, ľahšie sa vstrebávajú.

 

 

 

 

3. Môže smoothie slúžiť ako náhrada plnohodnotnej stravy? Ako často odporúčate smoothie piť počas dňa?

Sme tvory, ktoré majú zuby, preto potrebujeme potravu aj žuť, z tohto dôvodu sa neodporúčajú smoothies ako náhrada pevnej stravy, skôr závisí od toho, čo chcete dosiahnuť či prečistiť, schudnúť alebo iba doplniť vitamíny, minerály, celkovo príjem ovocia a zeleniny. Smoothie je skvelý počas celého roka na naštartovanie organizmu, posilnenie imunity či prečistenie organizmu. Ja ho pijem väčšinou ráno, ale podľa iných odborníkov sa najlepšie vstrebáva počas obeda. Keď potrebujem prečistiť organizmus, raz do mesiaca pijem celý deň iba šťavy a smoothies. Doobeda ovocné a po obede ovocno-zeleninové a na večer už iba zeleninové kvôli cukru. Ak športujete, taký jemný proteínový smoothie je skvelý aj po športe.

 

4. Odkiaľ beriete inšpiráciu na recepty?

Určite knihy, videá alebo z kurzov o výžive, prípadne rada experimentujem s vlastnými receptami, iba dodržiavam jednoduché pravidlo: mixujem ovocie výlučne s listovou zeleninou, nie koreňovou a ešte sladké ovocie sa nemixuje s kyslím.

 

 

5. V čom spočíva vaša spolupráca s firmami?

Ako som spomenula v úvode, v jednoduchosti povedané, dodávame energiu zamestnancom firiem tak, že pripravujeme pre nich smoothies do firmy ako benefit pre zamestnancov – jedná sa o eko projekt, vyrobíme ráno čerstvé vegánske smoothie, ktoré sa prepravuje v sklenených fľašiach a cyklokuriér ich prepraví na bicykli priamo do danej firmy. Tiež robíme pre firmy fresh bar – vyrábame smoothies pre zamestnancov na teambuildingoch či iných firemných indoorových alebo outdoorových podujatiach či ich učíme na workshopoch ako si vyrobiť vlastné smoothie. A aby som nezabudla, tak vyrábame aj smoothies obrandované vo farbách klienta v eko kompostovateľných fľašiach na kongresy, tlačové konferencie – ako darček pre účastníkov či prilákanie ľudí ku výstavnému stánku.

 

6. Čomu sa venujete na firemných workshopoch?

Učíme zamestnancov ako si vyrobiť vlastné smoothie, ako správne kombinovať suroviny, čo patrí do výživných smoothies, ako dosiahnuť pekné prírodné farby. Sme zástancami vegánskych smoothies (bez lepku a laktózy). Cieľom je edukovať ľudí cez výživné, farebné a hravé smoothies.

 

 

 

 

7. Aké sú benefity?

Benefity workshopov sú, že ľudia sa naučia si vytvoriť jednoduché a rýchle smoothies či iné mixované „mňamky“, inšpirujú sa a začnú robiť aspoň minimum pre ich lepšie stravovanie a v konečnom dôsledku sú výkonnejší v práci či spokojnejší doma. Naučia sa cez workshopy, že zdravie vie byť zábavné a chutné zároveň. To je náš cieľ:  „Spokojní a šťastní zamestnanci“ 

 

 

Za rozhovor ďakujeme Michaele a prajeme veľa síl do ďalšej práce! 

Chcem vedieť viac: 

Web: hampi

Facebook: Ham-pi

Mária Šugareková

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.