Pod príbehom Hustosh sa skrývajú traja mladí chalani!

 

1. Môžete sa nás predstaviť? Čo sa rozumie pod príbehom Hustosh?

Sme traja 22 roční chalani, ktorí majú radi výzvy. Každý z nás má talent na niečo iné. Stano prišiel s nápadom a dodnes stojí vlastne za takým každodenným priebehom výroby a vývojom príchutí. Marek je ekonóm a on sa nám stará o to, aby sme z tohto nemali iba hobby, ale aj biznis. Každý cent je pod jeho drobnohľadom. Matúš je také naše dievča pre všetko, čo sa týka predaja alebo marketingu. Ak neprichádzajú nové objednávky, tak na zodpovednosť to má práve on.

 

2. Koľkí ľudia sa podieľajú na založení Hustosha?

Sme traja – Stano, Marek a Matúš. Každý jedinečný, spolu rovnako naladení.

 


 

3. Ako vznikal názov Hustosh?
Názov vznikol úplnou náhodou. Matúš a Stano spolu cvičia už nejaký čas a vždy si zo seba robili srandu, že sú také vlašské orechy. Dalo by sa polemizovať, že či kvôli výzoru alebo natvrdlosti, ale to je na inú debatu. Keď raz sedeli v izbe u Matúša a plánovali nejaké počiatočné veci tak k nim nabehol Matúšov otec. Keď ich zbadal sa tlačiť pri malom monitore tak si začal robiť srandu, že sú to hustí chlapci, čo idú do biznisu. Viac im nebolo treba a s miernou medzinárodnou vsuvkou – š na sh – bol názov na svete. Je aj trefný lebo odzrkadľuje ten puding a jeho konzistenciu.

 

4. Aké dobroty ponúkate? Môžete nám predstaviť sortiment?

Vyrábame puding z kokosového mlieka. Čiže je vhodný aj pre vegánov, ľudí s intoleranciami, ale radi by sme presvedčili aj všetkých ostatných, že takýto puding, aj keď iný ako klasický, je naozaj chutný dezert. Máme tri základné príchute: čokoláda, ovocie a káva. K tomu sa vždy snažíme mať jednu limitku. Je to vlastne príchuť, ktorá je limitovaná počtom kusov. Keď sa vypredá, tak spúšťame vždy novú. Snažíme sa, aby to vychádzalo tak raz za dva mesiace. Teraz na leto máme citrónovú. Avšak, chystáme aj ďalšie príchute, ale o tom ešte pomlčíme.

 

 

5. Chutia vaše jogurty aj „nevegánom“?

Jasné. My traja sme tiež nevegáni a nikdy by sme nepredávali niečo, čo nám nechutí. Problém je nabúrať tú stigmu voči „netradičným“ produktom. Preto sa snažíme hovoriť o tom aj ako o kokosovom pudingu.

 

6. Môže si zákazník svoje dobroty niekde objednať alebo zakúpiť osobne?

Spolupracujeme s viacerými podnikmi v Bratislave. Máme pár obchodov a kaviarní. Najznámejšie, čo asi ľudia môžu poznať je U Vážky vo Fresh Markete. Milí ľudkovia, čo vždy poradia. Takisto sa snažíme pridávať podniky mimo Bratislavy a pomaly ich zverejňujeme na našich sociálnych médiách. Ak by niekto nevedel kde hľadať, stačí sa nám ozvať a my už radi poradíme.

 

7. Pôsobíte len na Slovensku alebo máte odberateľov aj v zahraničí?

Zatiaľ sme iba na Slovensku, ale to nie je dlhodobým cieľom. Chceme ísť krok po kroku. Keď sa nám podarí Slovensko a budeme sa cítiť, že máme na to ísť ďalej tak určite pôjdeme. Už bolo pár ponúk z Čiech, ale bohužiaľ neviem ako to tam prepravovať. Preprava je asi najväčší problém – aj cenovo, aj kvalitou. Našťastie sme teraz našli skvelú spoluprácu na Slovensku, za ktorú sme veľmi vďační.

 

8. Plánujete nejaké novinky pre svojich zákazníkov?

Okrem limitiek a celoslovenskej dopravy určite plánujeme novú sériu príchutí. Takisto zvažujeme ešte niečo väčšie a nápady sa črtajú, ale nerád by sme prezradili niečo, s čím sme si nie na 100% istí. Ak nás budú ľudia sledovať na sociálnych médiách, určite sa všetko dozvedia včas.

 

Ďakujem za rozhovor :-)

 

Chcem vedieť viac:

Facebook: Hustosh

Email: info@hustosh.sk

Instagram: hustosh

Foto: Hustosh

 

Lenka Vidumská

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.