Je vegánske bistro horšie ako klasické? To sa dozviete v rozhovore s Vegan Kiosk

1. Popíšte nám, čomu sa venujete.

Venujeme sa prevádzkovaniu vegánskeho stánku so street food ponukou, t.j. burgre, veg dogy, veg wrapy a burrita.
Napriek tomu, že street food je väčšinou o skladaní jedla z polotovarov, naše jedlá sú denne pripravované čerstvo.

 

 

 

 

2. Kedy a za akých okolností ste prišli s myšlienkou vegánského stánku?

V roku 2016, kedy sme s pocítili dieru na trhu. Ja som mal predchádzajúce skúsenosti v gastre, ale na to, na čo sme prišli po otvorení, na to vás asi nepripraví nič, len skúsenosť.
Dostali sme možnosť otvoriť konkrétne na tomto mieste, teda na Kamennom námestí a táto možnosť nám dovoľovala spustiť do prevádzky jedine stánok. Vzhľadom na to, že sme boli vegetariáni, jedinou voľbou pre nás bolo otvoriť vegetariánsku alebo vegánsku prevádzku s tým, že už v tom čase sme tušili, že otvorenie čisto vegánskej prevádzky má väčší potenciál a v konečnom dôsledku aj pre nás väčší zmysel. Každopádne, už v tom čase nám to bolo viac srdcu blízke, že je to práve vegánska prevádzka.
Nerobili sme si predtým ani prieskumy trhu, ani analýzy. Projekt v začiatkoch nebol premyslený. Vývoj a okolnosti ho v podstate formovali sami a časom do bodu, kde je teraz. Až neskôr sme si uvedomili, že sme otvorili prvý vegánsky street food na Slovensku. Nič tu také predtým nebolo – vegásnky celoročný street food na ulici – a doposiaľ ani nie je.

 

 

 

 

3. Ako dlho sa venujete tejto činnosti?

Prvýkrát sme otvorili koncom júla 2016 a práve hľadáme ďalšie priestory na otvorenie novej kamennej prevádzky.

 

4. Odkiaľ beriete inšpiráciu na recepty?

Denné nákupy čerstvých potravín. Veľakrát uvidíme niečo čerstvé, sezónne a snažíme sa to vždy využiť do najbližšej plnky do wrapu. Tá sa každý deň pripravuje iná a napriek tomu, že vopred neoznamujeme, čo do nej dáme, každý deň sa na ňu stále teší viac a viac ľudí. A sme za to veľmi vďační.
Čo sa týka Veg Dogu, ten sme dlho cibrili, až sme nakoniec prišli na ten najlepší postup, ako z neho spraviť chutný veg dog, dokonca i pre mnohých „mäsožrútov“. A pri burgroch máme pravidlo, že skladáme chute, ktoré sú nám blízke, ktoré sú nám dostupné, a ktoré k sebe patria, čo sa nám vyplatilo aj v poslednej zimnej špecialite H(A)ĽUZ burgri, kde sme spojili huby, hľuzovku, baklažány a vegan mozarellu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Plánujete svoj stánok otvoriť aj v iných mestách?

Určite sa nebránime aj ďalším ponukám, nakoľko by sme najradšej expandovali. Aktuálne je však pre nás prioritou otvorenie kamennej prevádzky, pretože chceme našim zákazníkom ponúknuť všetko, čoho sme schopní, a v stánku nie je priestor, a zároveň aj pohodlné sedenie, ktoré si zaslúžia. Pokojne by sme otvorili aj ďalší stánok, len sami vieme už po skúsenosti s VEGAN KIOSKOM, že takto podliehame počasiu a to je niekedy nevyspytateľné.

 

6.  Je vaše jedlo vhodné aj pre “mäsožravcov”?

Určite áno. Ako som už spomenul, kvôli Veg Dogu nás veľakrát navštívia aj mäsožravci a stali sa našimi stálymi zákazníkmi. Niektorí nás navštevujú práve preto, že nepociťujú bolesti žlčníka či problémy s refluxom. Iní len preto, že im veľmi chutí a asi najobľúbenejším je CHEEZ burgerCLASSIC. Od našich zákazníkov vieme, že najmäsovejšie im chutí FACON a letný špeciál CTJB burger kvôli vegánskym možnostiam „slaninky“.

 

 

 

 

 

 

 

 

7.  Prečo vás zákazníci vyhľadávajú a stále sa k vám vracajú?

Myslím si, že preto, že sme úprimní v komunikácii, a že všetko podmieňuje kvalitnému výsledku.

 

 

 

Za rozhovor ďakujeme Lukášovi Pavelkovi a celému týmu prajeme veľa nových chutí a nových zákazníkov! 

Chcem vedieť viac

Facebook: VEGAN KIOSK

Instagram: vegan_kiosk

Kde nás nájdete: Kamenné námestie 1/A, Bratislava

 

Mária Šugareková

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.