Bryndzové halušky trochu inak

Ten kto tvrdí, že žena patrí do kuchyne, má pravdu. Do kuchyne patrí aj chlap. Do kuchyne patria jednoducho všetci, lebo v kuchyni je jedlo! 

Dnes sme si pre Vás pripravili netradičný recept na tradičnú slovenskú pochúťk - bryndzové halušky. Trúfnete si na jemnú zmenu, alebo ste verní klasike? Ja osobne som ich varila minulý týždeň, a zjedli sa behom chvíľky. Na večeru už neostali. Tak nech sa páči. 

 

 

Potrebujeme:

1 karfiol

slaninku alebo cibuľku na omastenie

0,5kg bryndze (môžete pridať aj viac, podľa množsta karfiolu)

soľ a peper podľa chuti

 

 

Postup:

Karfiol poriadne umyjeme, nakrájame na menšie ružičky a uvaríme vo vode al dente (treba dať pozor, aby sa nerozvaril). Takto zmäknutý karfiol jemne pomixujeme (nie však na kašu!). Slaninku a cibuľku narežeme na drobno, opražíme na troche oleja alebo masla. Vymixovaný karfiol v miske zmiešame s bryndzou a omastíme. Podľa chuti môžeme doplniť soľ alebo peper. 

 

Dobrú chuť! 

Mária Šugareková

 

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.