18 rád od Gordona Ramsayho, vďaka ktorým v kuchyni už nikdy nezlyháte


Ak existujú šéfkuchári, od ktorých by sme chceli poznať pár profesionálnych rád o varení, rozhodne medzi nich patrí slávny Gordon Ramsay. Svetovo uznávaný šéfkuchár a tvár televíznej obrazovky nás vždy prekvapí a zaujme svojimi receptami (ak ste nikdy nevyskúšali jeho recept na Beef Wellington  z hoväadzej sviečkovej, rozodne neviete o čo prichádzate). Nie je žiadnym prekvapením, že šéfkuchár má vlastnú, dômyselnú metódu na miešané vajíčka, zvláštnu ingredienciu, ktorá zlepšuje chuť omáčok a mnoho ďalších jednoduchých trikov, vďaka ktorým sa môžete stať kvalifikovaným kuchárom. Prinášame vám 18 jednoduchých rád, vďaka ktorým si zlepšíte svoje vedomosti vo varení a prekvapíte tak seba či svojich blízkych pri najbližšej večeri.

 

1. Cesto na palacinky nechajte pred pečením odpočinúť po dobu 15 minút, aby sa mohlo zahustiť a aby ste mohli z neho  vytvoriť nadýchanejšie palacinky.

 

2. Koreň cibule neodkrajujte, kým ju krájate. Za tento koreň môžete cibuľu pri krájaní chytiť  a vytvoriť pohodlne dlhé horizontálne plátky smerom ku koreňu.

 

3. Opláchnite ryžu pod studenou vodou v cedidle predtým, ako ju varíte, aby ste predišli zhlukom.

 

4. Kľúčom k filetovaniu rýb je ostrý, ale flexibilný nôž.

 

5. Ostriť nôž je potrebné vždy pred a po každom použití.

 

 

6. Ochuťte vodu na cestoviny soľou (pre chuť) a olivovým olejom (aby ste zabránili lepeniu) pred jej uvarením al dente.

 

7. Pri marinovaní mäsa opatrne urobte zárezy na mastnú stranu mäsa tak, aby absorbovala marinádu ešte viac.

 

8. Ochuťte surový baklažán soľou, aby ste odstránili horkosť, a pred varením vytlačte prebytočnú vodu.

 

9. Pre najkvalitnejšie miešané vajíčka od Gordona Ramsayho, do nich pridajte krém fraiche (plus využite ďalšie tajné techniky, ako je  smaženie mimo horáka). Tiež nikdy pred prípravou do vajíčok nevkladajte soľ, pretože "soľ ruší textúru a utlmuje farbu".

 

10. Ak chcete pripraviť perfektný steak, nechajte mäso postáť 15-20 minút, aby dosiahlo izbovú teplotu. Potom "nechajte panvicu horúcu a nevkladajte do nej olej do tej doby, kým sa z panvice dymí, ochuťte mäso, vmasírujte doň olej a vložte do panvice. Pečte dva a pol minúty na každej strane, vyberte steak a nechajte ho odpočívať."

 

11. Aká je jeho najdôležitejšia rada pre kuchárov? "Vypadni z komfortnej zóny!"

 

12. Pri výrobe kvalitnej omáčky do nej pridajte nakrájané paradajky, aby ste ju zahustili a dodali čerstvosť.

 

13. Ak chcete rýchlo odlúpnuť celú hlavu cesnaku, jemne ju rozdrvte, vložiť do zakrytej misky a potraste ňou 10 sekúnd.
 


 

14. Ak si chcete udržať čistú kuchyňu počas varenia, vždy držte pri sebe na pulte tzv. "odpadovú nádobu", aby ste nemuseli robiť neustále výlety do odpadkového koša.

 

15. Pre perfektne rozmliaždený cesnak pridajte štipku soli "to pomáha rozbiť vlákna cesnaku"

 

16. Nikdy nevyhadzujte struky z vanilkových bôbov, pretože v koži ostáva veľa chuti. "Držte ich v pohároch na cukor a postupne napĺňajte."

 

17. Ak chcete udržať bylinky čerstvé celý týždeň, nechajte ich v pohári vody.

 

 

18. Nevyhadzujte zvyšky z čerstvých bylín - použite ich v spojení s olivovým olejom na ochutenie šalátov, cestovín a ďalších jedál. "Umiestnite umyté a sušené stonky do fľaše, zakryte zohriatym olivovým olejom, potom utesnite a nechajte lúhovať."

 

Na záver: Video s využitím týchto tipov v praxi. 


Zdroj: https://www.popsugar.com/food/Gordon-Ramsay-Cooking-Tips-40562423
Autor: Mária Mauritzová

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.