Knižná novinka „Bylinky z babičkinej záhrady“

Určite si pamätáte rozhovor s pani Miriam, ktorá je majiteľkou predajne Babičkina záhrada. Dnes si pre Vás pripravila novinku v podobe svojej novej knihy plnej rád a tipov týkajúcich sa byliniek. Kde ich nájsť, ako ich správne pripraviť a objaviť tak svoju vlastnú zelenú lekáreň bude pre vás vďaka jej skúsenostiam a radám oveľa jednoduchšie.

 

zdroj: babickinebylinky.sk

 

Popis:

Sila bylín zo záhrad, lesov a lúk. 

Vráťme sa do detstva, kedy boli steblá, listy a kvety súčasťou našich každodenných hier. Pomôžem vám znovuobjaviť najznámejšie bylinky, ktoré nám rastú doslova pod nohami. Podelím sa s vami o moje skúsenosti, rady a tipy, aby ste mohli objaviť svoju vlastnú zelenú lekáreň.

Viac ako 100 receptov na využitie byliniek v domácej lekárničke, kuchyni aj kozmetike.  Aby ste o bylinkách nemuseli len čítať. S touto knihou sa ich naučíte hľadať, zbierať, cítiť ich energiu a využívať s vďakou ich liečivú silu. Lebo bylinky čakajú len na to, aby vám mohli pomôcť.

 

V knihe okrem iného nájdete:
• Základné informácie o zbere, sušení a spracovávaní byliniek
• Pravidlá pri príprave bylinkových produktov určených na liečenie a kozmetické použitie
• Moje obľúbené bylinkové recepty na liečbu základných ochorení
• Deti a liečba bylinkami
• Top bylinky rastúce bežne vo voľnej prírode a ich využitie v praxi
• Obdobie zberu liečivých rastlín

 

ZAKÚPIŤ

 

 

Na aké recepty sa napríklad môžete tešiť?

 

 

Pred samotnou prípravou kvety bazy rozložíme na plech a prikryjeme papierovou kuchynskou utierkou, aby z nej vyšli za svetlom všetky chrobáčiky. Stane sa tak cca po 1-2 hodinkách. Potom vložíme bazové kvety do hrnca a zalejeme ich prevarenou vychladnutou vodou, do ktorej pridáme aj nakrájané citróny zbavené šupy.

Prikryté necháme odstáť 24 hodín pri izbovej teplote. Následne kvety precedíme, dôkladne z nich vyžmýkame šťavu, pridáme cukor, zamiešame a na slabom ohni ohrievame dovtedy kým sa cukor nerozpustí a trochu nezhustne. Ešte teplé lievame do vysterilizovaných fliaš (alebo ich prepláchneme vriacou vodou). 

Držíme v chlade, podávame s plátkom citróna a mätou. Sirup vydrží v chladničke niekoľko týždňov. Ak si chcem jeho chuť uchovať aj dlhšie, tak si ho nalejem do nádobiek na výrobu ľadu a držím v mrazničke. V prípade potreby stačí dať 2-3 kocky do džbánu s vodou.

 

zdroj: babickinebylinky.sk

 

Náš rozhovor s pani Miriam nájdete TU.

 

Kontakt:

PhDr. Miriam Latečková

bylinkárka, kurzy, prednášky, workshopy, poradenstvo   

info@babickinebylinky.sk

0948 450 888

 

PROJEKTY:

www.BabickineBylinky.sk

www.DetoxPobyt.sk

www.BabickinaZahrada.sk

 

Autor: Lenka Budaiová

Zákaznícka zóna

Koľko ušetríte?

Na našej stránke používame Cookies. Slúžia na skvalitnenie služieb a štatistiky návštevnosti.